Olympijský příběh – Alistair Brownlee

Často jsme dotazováni, jestli je Endless Pools Fitness Systems zařízení, které je vhodné pro sportovní trénink a jestli vyhoví všem jeho nárokům. Tohle je příběh Endless Pools a jednoho špičkového atleta.

Zranění a rekonvalescence

Bez zařízení Endless Pools, nainstalovaného na jeho zahradě, by asi Brownlee nevystoupil na nejvyšší stupínek v olympijském triatlonu v Londýně 2012. Brownleeho fyzioterapeutka, Emma Deakin, ho nechala trénovat na podvodním běžeckém pásu Endless Pools, který poskytl výhody kardiovaskulárního cvičení v prostředí bez dopadu na zraněnou achilovku.

Alistair Brownlee - britský triatlonista při závodě.

„Jeho trenér, Malcolm Brown, a já jsme diskutovali o nejefektivnějším způsobu, jak ho dostat opět do běžeckého tréninku a postupně zvyšovat zátěž bez toho, aby bylo riziko opětovného poškození achilovky. Existovalo několik možností a on nyní používá bazén s protiproudem a podvodním běžeckým pásem, je to impozantní tréninkové zařízení.“ uvedla v té době fyzioterapeutka Deakinová.

„Strávil jsem tři týdny s nohou v sádře a další týden, kdy jsem nemohl jezdit na kole. Takže to byl měsíc bez cyklistiky. Použití Endless Pools bazénu s protiproudem a běžeckým pásem mi neuvěřitelně pomohlo“, řekl k tomu Brownlee.

Alistair Brownlee - britský triatlonista při závodě.

Vítězný olympijský závod

Tentokrát to byl příběh se šťastným koncem – Alistair Brownlee svůj závod se zraněním a také se všemi soupeři před nadšeným domácím publikem vyhrál a mohl se radovat z olympijského zlata v novém olympijském rekordu. Navíc jeho bratr Jonathan získal krásné třetí místo.

Alistair Brownlee - britský triatlonisty jako olympijský vítěz v Londýně 2012.

Alistair Brownlee v cíli olympijského triatlonu v Londýně 2012.

Další tréninkové využití

Bratři Brownleeovi používají při tréninku zařízení Endless Pools i dále a tato příprava je jedním z faktorů jejich jedinečných úspěchů. Oni sami o tom mluví v následujícím videu (v angličtině).

Mohlo by vás zajímat

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Pin It on Pinterest